neljapäev, 21. aprill 2016

21.04.2016 - neljapäev tööpäev

Tere hommikust, äratus. Päike piilub taas tuppa ning aeg ärgata. Täna magasime vähemasti korraliku pikka öö ning aeg ärgata puhanuna. Hommikusöögiks pudru ning kohvi ja võileib ka kõrvale ning valmis uueks päevaks.

HELI
Tere hommikust, äratus. Päike piilub taas tuppa ning aeg ärgata. Täna magasime vähemasti korraliku pikka öö ning aeg ärgata puhanuna. Hommikusöögiks pudru ning kohvi ja võileib ka kõrvale ning valmis uueks päevaks.
Täna hommikune rong oli suisa 4 vaguniga, mida me pole siiani veel märganud. Rongis on alati mahti vaadata üle Eesti uudised ning postkast siis juba aeg maha minna.  Jõudes tööpaika sai Pillele soovitud toredat tööpäeva ning ise läksin oma majja. Taas Julie tuppa, täna leidsin ta diivanilt lebotamas, äratasin Julie üles. Kurtis kehvasti magatud öö üle ja nägin, et tal oli taas külalised käinud ning uus lillepott ilutses diivanilaual. Andsin talle aega toibumiseks ning ise kastsin samal ajal ära ta lilled ning leidsin uuele lillele poti. Väga oluline on küsida üle, kas nii sobib teha või kus miskit asetad. Julie tundis täna väga näljasena ning tõin talle täna pudru tuppa. Ta palus, et ma paneks pudrule vett sekka, et see ei oleks nii paks. Pärast söömist tuli ette võtta taas hommikused protseduurid ning täna oleks olnud temal suurem pesu päev aga esmaspäeval me pesime, seega piirdusime täna taas väiksema pesuga, kuid ta soovis kindlasti intiimpesu, mille ma ka sooritasin. Tuttavaks saanud kreemitamine ja kohustuslik roll on  ja puhtad riided. Kui Julie viimaseid toiminguid ise tegi siis mina vahetasin voodipesu ning ta ootas minu järgi, et saaksime koos minna kohvile. See oli temast nii armas :). Tervitasin kõiki eraldi.
Näitasin kõikidele oma ühte valmis põlvikut ning sain üldise heakskiidu ning soovituse, et näitaksin seda ka päevakeskuses. Kohvi joodud, aeg lipata päevakeskusesse, millega ma täna tutvusin. 

Päevakeskuses on tööl 2 inimest Sussi Læssøe ja Pia Mattsson ning nad töötavad neli päeva, reedeti on päevakeskus suletud. Tutvusin tegevustega, mida nad pakuvad ning täna nad ei teadnud kui palju kliente tuleb. Mõtlesin, et proovin ära tegevuse, millega Sussi tegeleb ehk pärlitest pildikeste tegemine. Parema ülevaate saate www.hama.dk  see on Taani firma, mis teeb lastele mõeldud plastmassist pärlitest, mida saad alusele panna, teha kujundeid ja pilte ning siis üle triikides jäävad nad kokku ning saad neid riputada. Esialgu ma ei julgenud triikida, sest pärlid jäid paberi külge, kuid  tegin ikka proovi ning ühe kliendi lille triikisin juba ise kokku.  Proovin teha liblika, see ka õnnestus ning siis tuli tahtmine proovida veel miskit ning tegin 2 lindu ja maja jaoks tegin Eesti lipu magnetina, mille päva lõppedes viisin E majja. Kliente käis päeva jooksul läbi 4-5 mõni oli vähem, mõni kauem. Johanna rääkis inglise keelt ning tema hakkas kuduma kassi. Selle õpetuse sain päevakeskusest kaasa. Juhatajaga ajasime juttu hoopis lastekaitse teemadel, sest ta on hooldajaks 18 aastasele poisile. Tunnistasin, et meie lastekaitse süsteemis on palju sarnasusi. Päev möödus ning Pille tuli mulle juba päevakeskusesse järgi. Panime asjad kokku ja läksime veel E majast läbi. 
Julie jalutas seal ringi ning mõned mulle mitte tuttavad näod askeldasid köögis ning Julie tutvustas mulle oma tütart, kes valmistasid miskit köögis ning arvatavalt pidasid takka järgi Julie sünnipäeva, sest tütar tuli alles tagasi puhkusereisilt. Julie kutsus mu veel oma tuppa ning andis üle väikse meene. 
Tänasin teda südamest ning oli aeg lahkuda, sest rong ju ka ei oota.


PILLE
Imeilus nadala viimane toopev algas ka imeilusalt. Kahest viimasest paevast olid jaanud jalg jalgadele. Olid need teised natukene kanged hommiku. Eks on ka palju trambitud ringi ja pole need aastad ju ka enam esimese kahekumne seas. 
KINO ootamas
Oli usna tavaparane paev. Tove oli esime keda kulastasin ja ta laua aarde juhatasin. Siis paljus Johhana et ma Anettet toidaks ja nii ma tegin. Kuid nagu tavaliselt koik see votab aega ja ukshetk avastasingi et pean kellegi kuskilt akki votma ja ta kinno viima. saigi uuritud Gitte kaest, kes see onnelik on ja saab minuga kinno minna tana. Selgus, et selleks sai Rasmus, kuid Gitte vahetas temal just sidemeid jalgadel ja pidi nuud kiirustama, kuna 15 min parast algas kino. Onneks joutsime tapselt alguseks kohale. Seekord oli kino ules satitud paevakeskusesse ja naidati uhte vana Taani filmi, mille nime ma kahjuks praegu ei maleta enam. Pakuti ka popkorni ja vett tasuat. 
Parast kino kulastust, aga tegelesin lounasoogi soomise ja koristamisega. Kui need kohustused tehtud, siis palus Johhana et ma Sussie parlipilte triigiksin. Neid oli paris palju aga ule pika aja oli tore triikrauda kasutada.


Õhtupoolikul koju tulles oli tuul ikka taas meie sõber, ikka ta puhus. Toimetamine veidi kodus ning võtsime teekonna poodi. Pille hakkas toimetama oma rahaliste seisudega, et me ise ka aru saaks, kes kui palju on kulutanud toidule, et see sõbralikult kahasse jagada. Poodi läksime laenutatud jalgratastega ning tagasi tulles sai kerge õhtusöök tehtud. Heli kirjutas tänast päeva ning tegeles kudumisega, vaja ju teine põlvik ka valmis saada. Meie saatjaks õhtuti on ka kodune eestimaine raadiojaam, nii ikka kuuleme miskit uudiseid ka ning skaip aitab leevendada puudumist kodust ning suhtlemist kodustega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar