esmaspäev, 2. mai 2016

01.05.2016 - pühapäev puhkepäev

Tere hommikust päike
Tore on ärgata valguses, kui päike sisse piilub. Täna pühapäev ning aeg hakata tegema pannkooke. Eile ostsime maasikaid ning vahukoore ka, seega meie viimane pühapäev siin. Nautisime pikka hommikusööki ning päike taevas rõõmsalt ikka tervitamas, otsustasime minna jalutuskäigule. Enne veel Pille tegi toa tolmuimejaga üle ning pani veel pesu pessu. Seega jalutama.
Võtsime ette juba enam vähem tuttava ringi, kuid seekord lõikasime rohkem külavaheteele, et saada nautida päikest. Jalutasime rahulikult mööda kanalit aga meie tuttavat luike me täna ei kohanud. Istusime kanali ääres ja lasime päikesel paitada meie nägu ning nägime eemal põllu peal askeldamas 3 hirve ning eemal kaugemal taas ühte pirakat jänest. Jänesed on siin küll hiiglaslikud, ju neil on nii hea elu, et miski ei sega kasvamast. 
Jalutasime läbi ka aiandist ning silmad nautisid värvikirevust ja lillede lõhna. Aiandis olid suured allahindlused.


Lounaks olime kutsutud naabrite juurde tahistame nende lihavotteid. Eelroaks olid ernevad singid, singijuustu rulli, seenesalat, varvitud munad jne. Peale monigast pausi oli suppi aeg, mis maitses ulihasti. Selleks hetkesks olime me juba tegelikult kurguni tais aga oleks ka ebaviisakas lahkuda. Onneks oli jargmise raoni kuskil tunnike aega nii et saime natuke seedida. Pohiroaks oli lammas ja siga Rumeenia moodi kartuli ja grillitud paprikaga, mis oli ulihea. Nad kasutavad palju erinevaid vurtse ja varskeid maitseaineid, mis muudavad toidu imeliseks. Kui olime arvanud et nuud on siis koik saime osaks ullatusele, et ka neljas osa tuleb ja see on magustoit. Selleks oli kodutehtud kodujuustu kook Rumeenia moodi ja seda nad teevad ainult lihavotetel.
Peale soomist sai veel rattaga uks 10 km tiir tehtud ja siis koju toimetama.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar