teisipäev, 3. mai 2016

03.05.2016 - teisipäev vaba päev

Täna oli meil kokku lepitud kohtumine Taani poolse koordinaatori Dortega, kuid hommikul ärkasime selle peale, et saabus sõnum, et ta on haige ja ei kohtu meiega. Seega saime ootamatult vaba päeva. Päike vaatas hommikul ilusti meile vastu, ajasime end üles ning vaatasime järgi külmkapi varud. 
Alustasime pärast hommikusööki siis koristamisega ning suure pallimisega, kõik oli vaja ära mahutada. Pakkimine on alati üks tüütu tegemine, kuid lahti pakkimine veelgi hullem - see ootab meid veel ju ees. Täna peame Taanist saadud arvutist kõik pildid ära paigutama ning vaatama, et arvuti jääb võimalikult puhtaks. Ilm hakkas meile taas selga pöörama aga otsustasime teha jalutuskäigu alevikus ning osta lille Miele, kes meid eile õhtusöögile viis. Jalutasime KIWI poodi ja ostsime lille ja poti ning Eesti lipu panime lille sisse. Viisime selle Miele koju, ta ise on täna tööl. Pille ostis veel konna kummikomme (Miele konnad ei meeldi aga Pillele meeldib üllatada). Poolel teel tahtis Heli ühest aiast pilti teha, kui avastas, et fotokas on kaasas aga akut pole sees. Tubli. Vihm hakkas meid kiusama ja tuli tagasi pöörduda kodu poole. Teekonnal möödumine pizza toidukohast, kust haarasime kaasa paar plaati. Omanik tundis meid ära ja rõõmustas, et sai taas rääkida vene keeles. Muidugi sai Heli nüüd hiilata oma vene keelega, sest Pille ei tunne ennast nii kindlalt selles kelles suheldes. Koju, kõhud täis ja nii me veetsime taas mitu tundi, kes arvutis, kes kududes. 

HELI
Saloon imedemaal
Õhtul läks Heli kohtuma oma tuttavaga, kes elab Taanis ja on ratsatreener James. Tunnen teada juba mitu aastat Eesti sidemete kaudu. Jamesil on koer Jack, kelle ma talle kunagi Inglismaalt tõin, juba seepärast oli suur rõõm kohtuda. James viis mu talli, mida ta praegu arendab ja ehitab.See asus Roskiledes. Nägin hobust, mille turja kõrgus oli 184 cm, selline tume väga energiline. Tutvusin ka hobusega, kes Jamsei jalaluu eelmisel aastal purustas ning selle hobuse arengulugu. Edasi liikusime ehituste juurde, sisemaisest, väliplats. Siin hakkas mulle silma raudtee rööpad ning nende peal olev 3 rattaliiklust ratas. See ajas mind juba elevile ja naerma, mind hoiatati, et asi läheb lõbusamaks. Siin endine maa omanik Bent on Taanis mitmete suurte tööstuste omanik ja on ehitanud kunagi oma lastele (3 poega) tõsise Disneylandi. Siin on 5 km raudteed, mis viib metsadesse, kus on Ameerika







Saloon koos postkontori ja kõrtsuga. Edasi liikudes oli veel erinevaid atraktsioone ja ehitusi. Loomulikult nägin ka tõelist rongi vagunite ja veduriga.See oli tõeline muinasjutumaailm, mida said kasutada väga väga vähesed. Edasi liikusime kahe Jack Russell koerte Jack ja Maxiga veel vaatama tehnika maailma, kus seisis restaureeritud vana vana auto ning metall tereipingid. James on selle koha ehitanud üles veidi üle aastaga möödudes. Ajasime juttu ka Anna-Kristiinaga, kellega koos seda kompleksi ehitavad. Kell liikus juba hilisõhtu poole, kui läksime veel Roskilde linna sööma, ajasime veel juttu ja ülevaadet oma tegevustest ning siis viis James mu koju.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar