kolmapäev, 18. mai 2016

Heli kokkuvõte




HELI - Praktika kokkuvõte

Esimene emotsioon võimalusest kandideerida välispraktikale oli põnev, sest ei teadnud ju mida oodata ja kas ikka saan osaleda. Igatahes, võimalus avanes ning praktika kohaks OK-Plejecentret Baeshøjgård, TAANI. Esimseks raskuseks sai tööandjaga kokkuleppe saavutamine, sest ma ei ole kunagi olnud kuu aega järjest puhkusel ning see tekitas palju küsimusi ja kahtlusi ning töö ümberkorraldamist terveks kuuks
Olen juba palju suvesid elanud ning kogemusi reisimisel on ikka oma jagu, seepärast ei tundnud suurt muret reisimise pärast. Kuu aega kodust eemal olla oli minulegi esmane kogemus..


Esimesel kohtumisel praktika kohaga oli suur ootusärevus ning kartus, kas saan hakkama. Mind võeti Baeshøjgårds vastu ääretu sõbralikkusega ning tundega, et olen nagu kodus. Kõik tundus nii loomupärane ja sõbralik, olin minagi ju neile esimene välispraktikant.

Mida õppisin:
  • Tundma ennast võõras keskkonnas ning võimekust, et olen suuteline hakkama saama ning suudan väga hästi leida  kohtakti eakatega;
  • Näha Taani hoolekandeasutuse ülesehitust, toimimise süsteemi ning suhtumist hoolealustesse, töötajatesse ning praktikantidesse
  • Tunnetasin, kui palju loeb avatud suhtlemine teistega.
  • Oskust arvestada teistega ning kohandada ennast teise keskkonda
  •  Praktiseerisin inglise keelt ning enesekindlust toimetulekul väliskeskkonnas.
  •  Erisusi Eesti ja Taani hoolekande süsteemis ja suhtumises
  •  Uusi töövõtteid, mida kasutada oma erialases töös Eestis


Maja kus töötasin oli 8 hoolealust, kellest 4 olid ratastoolis ning 4 liikusid erinevate abivahenditega. Hoolealused said aru inglise keelst, kuid paljud ei julgenud rääkida, kuid nad suhtusid ääretult sõbralikult minusse ja ei pannud pahaks, kui kasutasin kehakeelt või lapsikult näivaid liigutusi. Põhihoolealuseks sai minule 93 aastane Julie, kes rääkis väga hästi inglise keelt ning me saime juba esimesel päeval hea kontakti. Minu põhiülesanne oli aidata Juliet igapäeva elutoimingutes ning võimaliusel aidata teisi hoolealuseid.

Eriliselt tahan rõhutada praktikakoha sõbralikku suhtumist minusse ning sealpoolsete töötajate ja klientide toetavat suhtimist. Minust jäi sinna maha tükike südant ning soov minna taas sinna tagasi.
Soovitan kõikidele õpilastele osa võtta välispraktika võimalusest, sest te õpite tundma ennekõike ennast ning  RASKUSED ON ÜLETAMISEKS.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar