pühapäev, 17. aprill 2016

17.04.2016 - pühapäev puhkepäev

Täna hommikul ärgates vaatas meile aknast vastu päiksepaisteline ja pilvitu ilm, kuid lähemalt kaedes, polnud vaade nii tore. Meie majutuse ukseaknast välja vaadates orasevōrsed köik lainetasid tuule käes. Seega jalgratta matka ei saa ette vōtta.
Hommikune Ringsted Outleti tanav
Pille meisterdas hommikusöögiks pannkoogid suitsuvorsti, tomati ja juustuga. Igati vääriline pühapäevane hommikusöögik. Kōht täis, köök koristatud, aeg veidi ka tuba üle käija harjaga. Pesud ōues varju all andsid ka endast märku lehvimisega ja aeg need tuppa tuua. Kappi paigutamisel pani Heli käe riiulile ning kōik vaheriiulid otsustasid alla tulla domino efektiga. Nii armas ju, seda meil valja oligi, et riiulid korda saada. 
Kella 9.15 paiku kostus koputus meie uksele ja sisse astus naaber kōrval korterist ning kutsus meid kaasa. Eile ōhtul sai kokkulepe tehtud, et ta viib meid sinna kus on odavamad riided. Me ei uskunud kokkulepesse aga .... Seega Emili kaasas teekonnale. Autos kolm inimest ja kōlas neli erinevat keelt. Emil on rumeenlane, kes oskab taani ja rumeenia keelt ja väga vähe inglise keelt. Tema suhtles meiega rumeenia-taani keeles, vahele inglise keelsed sōnad aga sōnade sarnasusi on nii palju, et suutsime üksteisest aru  saada. Aitas ka kehakeel.
Suundusime lōuna poole Ringsted Oultet marketitesse. Seal olid esindatud ülemaailma tuntud kaubamärgid (www.ringstedoutlet.dk). Siin sai vaadatud, kus on 50-70% allahindlust ning ikka paar asja sai soetatud. Kulgesime seal ikka paar tunnikest, kui mitte rohkem. Edasi viis ta meid veel ühte keskusesse, kus olid poed täna suletud. Emil ostis ka ikka mōned esemed, nii me ei tundnud, et oleme kuritarvitanud naabri lahkust. Kodutarvete poest sai miski näpu vahele kodustele. Järgmisena kulgesime edasi mōningad kilomeetrid ja tuulasime järgmisena Danish outlet poes, kus olid väga sōbralikud hinnad. Valikut oli aga rahakott hakkas  sōna vōtma ning ega kōike pole mōtet kaasa vedada. Spordipoes vaadates allahindlust jalgpalli putsad ja omavahel vesteldes, astus meie juurde tumedajuukseline naisterahvas ning ta oli väga üllatunud kuuldes Eesti keelt. Tema nimi oli Dalia  Juhansen ning töötab Kopenhaagenis oma ilusalongis. Vahetasime kontakte ning soovitas läbi astuda, kui sinna kanti satume. Ikka öeldakse, et igast sadamast leiad ühe eestlase, nii ka meie. Viimasena kolistsime veel ringi elektroonika kaubanduses aga siin olid hinnad juba meie jaoks liialt soolased ja piirdusime vaid kaemisega. Tundsime end juba suhteliselt väsinuna ning suundusime koduse Horve poole. Hüppasime läbi kodusest Kiwi keti poest, hankisime vajaliku toidupoolise ning koju. Poest tahtsime osta õunu, kuid meie autojuht Emil takistas meid aga me ei saanud aru miks. Toidupoest asjad ostetud, võttis autojuht suuna veidi teise kanti ning peatusime talu õues, kus liikusime hoidlasse, kus oli erinevaid õunu kastides ning mahla. See on iseteenindamise koht, võtad õunad (seina peal on hinnad), kaalud ära ning jätad raha seina peal olevasse kasti. Samas aidas või samas stiilis on võimalik ka osta mune, kartuleid, porgandeid.
Tänane lōunasöök kujunes ka ühtlasi öhtusöögiks ning valmistasime sügavkülmutatud tomatisuppi kiirnuudlite ja kotletiga. Huvitav kooslus, mida me kumbki pole kodus katsetanud, kuid uus kogemus, uued katsetused.
Ōhtul kujunes Helil pōlviku kanna kudumisega, blogi toksimisega iPads ja teleka vaatamisega ning kodustega suhtlemise valguses.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar