laupäev, 30. aprill 2016

30.04.2016 - Laupäev puhkepäev volbriöö

Tãna hommikul magasime kauem. Eilne ujumine ja sauna mõnu andis tunda. Hommiku tervitas meid veel meie kena suur paks jänes. 
Peale hommikusööki ja mõnusat kuuma kohvi sai suund võetud meie enda kodukula Horve Loppemarketi poole. Seal oli rahvast rohkem kui oskasime oodata. Väga vähe ruumi jäi asjade vaatamiseks ka kogu aeg oli keegi sinu selja taga, kes tahtis just seda sama asja vaadata mida sina vaatad. Tegime seal usna kiire tiiru ja lahkusime. Sai jälle normaalselt liikuda. Võtsime suuna rongijaama, et edasi Vigi Loppemarketit külastada. Asnaesis peatus rong ning rongi sisenes juba meilegi tuttav pileti kontrolör, pingutasin Pillele silma ning tunnistasime, et see oli meil kolmas kord ette näidata oma pilet. Vähemasti tundsime end hästi, et saime piletit taas näidata. Kui enne veel Heli ostis ühe inimese väravast endale natuke nodi (märkus 1 asja).
Vigi Loppemarket palju inimlikum. Seal ruumi rohkem ja ka kaubad tundusid kuidagi kvaliteetsemad. Heli aga ei leidnud sealt midagi, kuid seevastu Pille sai uhe imelise vaikse kollase asja oma vanaemale. Enne kui sööma otsustasime minna pöikasime veel läbi ühest pisikesest loppemarketist ja seal oli Heli önnega koos. Sa terve hunniku HAMA pärleid 50 DKK. Nüüd peab ta aga tegema valiku mida ta endaga kaasa võtab Eestisse, kuna ta on ületanud (märkus kaalu veel ei tea)  enda pagasi kaalu. Ju ta jätab mõned riided ja jalanõud nüüd siia kodututele, mis on siin juba katki kantud.
Käisime ka söömas Vigis. Siin on meie rahakotile ainukesed vähegi sobilikud road kas hamburger või pizza. Eestis ei söön ma väga harva selliseid asju, kuid siin tundub see olevat kuidagi väga tavaline.  Seega siingi osutuks valituks hamburger, mis teha :(.  Kõht täis suundusime rongijaama ootama rongi ning meie üllatuseks nägime varsti tuttavat kuju, see oli Pille majast Ole. Ta tundis meid ka ära ning väike embamine ja tervitus ning mõningased selgitused ning Ole läks tagasi oma tavapärasele ringile.
Meiegi suundusime rongile. Ilmataat arvas, et meie päev tuleb ära lõpetada ning hakkas meile vihma saatma. Mis ikka võtsime suuna kodu poole.
Heli hakkas esmaspäevaks väikseid sinililli vorpima ning Pille otsustas omale kohasena tegevuse leida ehk korrastas Heli soetatud HÄMA pärlikarbid reisimiseks valmis. Igaühel oma töö. Helil tuli mõte teha meie maja kõikide elanikele väikesed sinililled, mis jäävad meenutama 2 Eesti tüdrukut. Heli vorpis neid terve laupäeva õhtu ja mõtles, volbriöö peale, mis Eestis toimub. 


Loppemarket Horves

Loppemarket Vigis

Meie tervislik toit Vigis

Heli sisseostud
Taani paikeseloojang
ILUS

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar