reede, 29. aprill 2016

29.04.2016 - reede tööpäev

Tere reede, täna tahtis Heli veel magada aga ei mingit armu, üles, üles magajad. Seega riidesse, eine ja kindlasti kohvi. Hommikul pakkisime kaasa ka rätikud ja trikood, äkki äkki......
Taas tervitasid meid tuttavad varesed ja rong tuli ka õigel ajal, seega tööle.

HELI
Tervitus Dortele, riiete vahetus ning vaatama mis toimub. Vaikus nagu enamikel kordadel. Anni liikus ringi ja tegi Julie toa ukse lahti. Läksin sisse ja Julie juba isegi tuli rulaatoriga mulle vastu. Vastastikune tervitus ning Anni andis kohe tema tabletid ka ning teavitasin, et ma panen talle igal hommikul silmatilgad ja kõhu tabletid ka lisaks. Täna tahtis Julie kohe süüa, seega sättis ta ennast istuma laua taha ja mina läksin putru tooma. Tegin talle pudru vedelemaks ning soojaks, lisaks oli talle juba eelnevalt kandik (Anette) valmis pandud ja seal oli ka 3 ploomi. Viisin pudru tuppa ning lisasin hulga suhkrut ning Julielt sain kiita, et parasjagu vedel - nii talle meeldib. Ajasime pudru juures veidi juttu, kuni ta sai pudru otsa. Mina sain vahepeal voodi tehtud ja lilled kastetud. Tabletid said ka sisse antud Julile ning edasi suundusime pessu. Juba tavapärased tegevused said tehtud ja täna  on taas veidi erilisem päev siis tuli otsida talle teised riided - pidulikumad. Tuletasin talle meelde, et tal on alles hiljaaegu toodud seelik ning pluus (hetkel küll tagasi viidud, kuna osutus uueks). Hommikukohvi läksime koos jooma. Tänase päeva kaaslased tööl olid: Anni, Karin ja mina. Pia täna vaba, ta nädalavahetusel tööl. Pärast hommikusööki läksid kõik korraks veel puhkama ning korra tekkis isegi vaba aeg. Palusin Annit, et ta küsiks, kas tohin Inge toast pilti teha ning sain positiivse vastuse. Seega klõpsutatud mõned pildid Inge toast ning eelnevalt palusin luba pildistada ka Julie vannituba. Kõik ikka selleks, et oleks midagi Teile näidata ning tulevikus vast info tuleb kasuks. 
Lõunasöök toimus täna kella 11.30 st. Mina sain ära tuua Inge, koputada Sonja toa uksele ning Ove kutsuda lõunale ning Annega istusime juba eelnevalt veidi laua taga. Julie äratasin ka 15 min enne sööki. Sain teada, et ta tütar tuleb täna temaga lahkumispeoks, seega mina saan kedagi teist saata. Crista oli kadunud, temaga tegeles Anni (harjutused käele, sest kips eemaldati eile). Katsime Kariniga laua ning enne kui toit oleks saabunud, olid kõik laua ääres, peale Sigridi. Lõunasöögiks lasanje ja magustoiduks ploomimoosi laadne asi. 
Kiire koristus ja endalegi teine pluus selga. Julie tütar tõi majja ka uued lilled  - punased gerberad. Mina läksin koos Christaga ning pidin teda saatma terve aeg, sest tal on Soov minna vahel oma teed. Läksime OK - Centret Baeshøjgård direktori lahkumispeole kohvikusse.

PILLE
Tana oli kiire kiire hommik. koik oli vaja vahemalt kella 9 hommikusoogile saada, sest louna oli tana varem. Kuna Gunvori arasaatmis pidu.
Mina siis sain kohe minna koos Miega Anette juurde ja parast soota teda. Olime koik usna tublid ja asi sujus plaaniparaselt. Mie oli ulesandeks votnud ka Karen voodist valja saada ja peole viia. Mie oli tubli ja enda jarjekindla veenmisega see vaike ime ka juhtski. Tanasel peol oli esindatus meie poolt tais kooseis. Mina ja Rasmus, Ole ja Tove, Anette ja Lenna, Mie ja Karen, Sven ja tema naine Tove, Eva ja tema tutar, Susse ja Jonna. See oli TORE.
Dorte ja Gitte peavad sudamliku kone Gunvorile

Peale tood otsustasime minna kolama. Pille on meil vaike janes kull. ei ole valmis igale poole minema kuhu Heli tahab aga peale pikka veenmist ikka leebus ja laks kaasa. Votsime siis suuna Nykopingi poole. Seal pidi olema JYSK pood. Kuid kuna olime igaks juhuks votnud kaasa ujumisriided tahtsime koigepealt ulesse leida nende ujula. Kusisime teed ja saime suuna katte. Olime kull kahtlevad, et kas see ultse lahti on aga oh sa ime, oligi lahti. Suud olid kohe korvuni. Hakkasime siis suure hurraga piletit ostma, aga selgus et see aparaat meie kaarte ei taha. Mis siis ikka hakkasime sularaha otsima. Saime 70 kr kokku aga pilet oli 80 kr. Muua natuke motles ja leidis lahenduse, et teeb uhe pileti pensionari omaks, siis on 10 kr odavam ja tuleme oma sularahaga valja. Jalle suud korvuni suundusime kohe ujula. Sisenedes sa kohe kontrollitud, kas ikka saun on soe. Uuuuh  vedas jalle, oli soe. Natuke harjutusi kehale baseinis ja siis leili. See oli ulihea kosutus nii hingele kui ka kehale.
Parast rahulikul sammul JYSKi poole, Meie astusime kohe sisse, ei vaadanud kella. Kassas olnud inimesed vaatasid natuke viltu, aga meie lollid eestlased kohe riiulite vahele. Oli kindel soov osta sealt kingituseks soogimatid meie kallitele Taani prouadele ja harradele. Natukese aja parast tuli teenindaja utlema, et tegelikult nad juba on suletud, aga kauplesime 5 minutit ja saime 2min. Olime ka juba need matid ulesse leidnud ja oma kiire valiku teinud. Saime enda kingid katte. Uuuh jalle vedas.
Parast vaike kosutus kehale ja hingele veel kohalikus soogikohas ja seejarel suund kodu poole.
Tore paev oli tana.
Heli peale vasitavat ujumist

Pille peale vasitavat ujumist

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar