neljapäev, 28. aprill 2016

27.04.2016 - kolmapäev pärastlõunane tööpäev

Rongi oodates
Täna hommikul ei pidanud me vara tõusma aga ega me kauaks lebotama ka jäänud. Hommikul tegime veidi hilisema hommikusöögi ning istusime arvuti taha. Vaatasime üle eile kirjutatud inglise keelse teksti ja saatsime selle Dortele. Tuulasime veel mitu aega arvutis ning otsustasime minna paar tundi varem välja ja kolada Vig alevikus. Eks siis sai telefoni äppiga vaadatud sobiv rong, kuid jäime veidi oma aja palneerimisega hiljaks ning rong läks meil nina eest ära, jäime hiljaks 2 minutit. Tundsime headmeelt selle üle, et meil oli aega ning poole tunni pärast tuli järgmine rong. Ilmake ei taha ka meiega viimasel ajal koostööd teha. Suundusime kaubanduskeskuse poole, sest Heli tahtis pilti teha kino hoonest. Lõuna oli juba ka käes ning meie kõhud andsid end tunda, seega võtsime kauplusest salati ning jäätise ja istusime kaupluse kohvikuossa einestama. Vahepeal tuli taas meeletu pagi rahet, seega tundsime rõõmu katusealusest pinnast. Heli võttis mingi Kung-Fu jäätise, sest see tundus huvitava välimusega, kui selgus, et oli lagritsa-aniisi maitseline mahlapulk, seega sai tünga ;(.
Jalutasime veel alevis ringi, külastasime ühte väikest butiiki ning punase risti poodi. Aeg suunduda tööle, olime juba 45 min varem kohal. Heli käis Pille majast läbi, sest Mie pidi heegelnõela tooma, mida Heli vajas.

Heli pildistas Kinomaja
HELI
Riided vahetatud astusin sisse Dorte tuppa ning samal ajal astus sinna ka veel kaks uut nägu, Dorte tutvustas mulle Tatjanat, kes on ukrainlane ning Anastassiat, kes on Poolast. Meie E majas on täna siis tööl mina esimest korda ja Anastassia, kes on laenatud töötaja. Kui asutusel ei ole kedagi tööle võtta siis ta kasutab laenu teenust, st et tuleb keegi teine inimene kuskilt mujalt (loomulikult oskustega) ja osutab teenust. Seega oli meie majas veidi erandlik olukord, mina olin esimest korda ning Anastassia ka. Viimati oli ta siin majas umbes aasta tagasi. Pabereid on siin majas palju, mida tuleb täita ja jälgida. Anastassia vaatas ka üle kohe esmalt kausta, kus on klientide kohta info, mis kell keegi magama läheb ning kes mida õhtusöögiks joob. Veidike oli meil pausi, tutvusime teineteisega ning D maja Tatjana käis ka meil ning ajasime temaga vene keeles juttu. Ta oli üllatunud, et keegi räägib vene keelt. Tutvumine tehtud, tuli hakata juba ettevalmistusi tegema kohviajaks, mis oli kell 16.00. Selleks tuli valmis teha kohvi, Sonja kattis ise laua ning meie asi oli veel valmis lõigata kaneeli saia viilud. Meiega tulid kohvi jooma Ove, Sonja, Julie, Alice, Christa. Mul puudus info kes tuleb kohvile ja kes mitte, siis läksin Inge tuppa, panin ratastooli ta ette ning näitasin kätega, et lähme kohvi jooma.
Teel hooldekodu poole
Ta istus ise ratastooli ning nii ma ta kohvitama tõingi, mis järgmine päev selgus, ei ole tavapärane. Nii me siis istusime ja kõik vestlesid Taani keeles, mul hakkas igav ning tõin välja oma kudumise. Nad said veidi nalja visata mu üle, sest ma ei saa rahulikult paigal olla, miskit tuleb teha. Selgitasin neile ka, et mul on pidevalt kas raamat kaasas või mõni pooleli olev käsitöö. Kui istumisest ja kohvist istu täis siis tuli meil muidugi koristada laud. Nüüd tuli teada kõrvalmajast, et on vaja abi, seega tõttasime sinna. 90 aastane Maja Viola vajas abi lahtiriietumisel ning mähkmete vahetamisel ning rohtude võtmisel. Tatjanat ei ole temaga head suhted ning me aitasime riided ära võtta ning mina sain teha intiimpesu voodis. Öösärgi saime talle selga aga mähkmete vahetamisel läks ta päris aktiivseks ning meil tuli kolmekesi protseduur lõpule viia. Vahel on hea, kui sa ei saa aru, mis nad räägivad. Nüüd oli hetk, kus tuli tal aeg maha rahuneda ja meie tõttasime taas oma majja. 
Taas vaja sättida laud õhtusöögiks, milleks on erinevad võileivad, mis on väga ilusti kaunistatud. Nüüd oli meid laua taga vaid 5, Anne soovis oma tuppa ning Inget ei suutnud me nüüd välja meelitada. Käisime talle pakkumas toas aga ta arvas, et läheb paksuks.
Taas laua koristus ning nõude pesu. Kella anti varsti Inge toast. Nüüd tuli aidata tal valmistuda ööks. Inge suutis ise rulaatoriga väga vaevaliselt minna duširuumi ning sai tehtud oma häda ning aitasime tal riided ära võtta. Näitasin näpuga, kas võtame rinnahoidja ka ära, kuid sain kindlameelse ei. Nüüd tekkis probleem mähkmetega, sest mõlemad, mis olid tal lähedal, nende kohta ta raputas pead. Anastasia käis otsimas ning tuli tagasi uue pakiga ning need sobisid. Mähkmed vahetatud, suunasime ta hambaid pesema. Nüüd tuli häire Julie toast, seega tormasin nüüd sinna. Polnud asi nii kiire, vaid vestlesime korra ning aitasin tal ka öö riided selga panna. Anastassia juba koputas Julie uksele ning kutsus kohvile. Aitasin selga veel hommikumantli.  Igal õhtul kell 20.00 on veel kohvi joomine juba televiisori juures. Kõrvalt majast tuldi mulle juba ütlema, et kas koju ei taha minna, arvasin, et ei taha aga meil soovitati minna koju, sest homme oleme ju taas hommikul. 

PILLE
Täna on minu kolleegiks MONA. Ta äärmiselt südamlik ja tore inimene. Kõik elanikud väga ootavad millal ta tööle tuleb. Ta on seal töötanud juba 12 aastat ja terve see aeg on olnud ta tööl pealelõunasel ajal (15:00-23:00). Töö ajad kõiguvad ka pooletunni ja tunnise vahega. Kuid iga kuu on ta üks päev päeval tööl, et saada suhelda rohkem teiste töötajatega. Kuna siis saab ka rohkem infot inimese kohta ja parema ülevaate mis, kus, millal!
Kuna olime Heliga juba varem kohale jõudnud, siis tervitas mind majas Mie. Koos lõpetasime veel kööginurga koristuse ja jäime Monat ootama. Neil on kombeks vahetus üle anda Rasmuse toas ja seal koos ühiselt Rasmusega suitsu teha. Rasmus väga ootab seda iga kord. Tema näost juba võisin seda välja lugeda kui rahulolev ta oli. See armas naeratus tema suul ja pilk suunatud ülesse. 
Tove soogitoa tool
Peale põgusat jutuajamist saatsime Mie ära, kui siis ta tegi minule väikese üllatuse ja ütles, et ma läheks Karenit aitama voodist potitoolile ja Mona läheb Susse juurde. Kuid ma pole Kareniga iseseisvalt kunagi tegutsenud ja hakkasin kõhklema, kuid Mie ei lasknud sellel kaua kesta ja ütles et saad hakkma küll ja mine tee ära. Karen on ule 90 aastane naisterahvas kes ootab surma ja ei käi kunagi oma toast väljas. ta tuleb kopteriga tõsta potitoolile ihuhädasid rahuldama. Kuna ta ka on üsna volüümikas naine ja ei mõista sõnagi inglise keelt siis oli see paras väljakutse, aga nagu Mie ütles, et saad hakkama, siis nii see ka oli. Kõik õnnestus ilusti ja nagu ikka oli abiks kehakeel.
Natuke hingetõmbe aega ja siis kõik õhtulauda vaja tuua. Mina tõin Tove ja panin ta istuma ning veeklaasi ette. Ta ei tohi enne oma tuppa minna kui klaas tühi. Läksin siis kööginurka Monale appi ja lobisesime seal juba mõnd aega kui äkki avastasime, et Tove kadunud. Oli ennast  oma tooliga vaikselt oma toa juurde tõmmanud jalgadega ja istus iuba oma voodi peal ja võttis riideid seljast. Tavaliselt ta käib rulaatoriga aga näe kui tahtmist siis saab ka ilma hakkama. Tõin ta siis uuesti tagasi söögituppa ja aitasin ka Anette lauäärde tooliga. Mina istusin siis temaga ja Mona hoidis teises lauas Sussel ja Tovel silma peal. teised saavad ise söödut. Peale sööki kogunesime televiisorit vaatama ja löögastuma, kui järjest hakkasid kõik oma tubadesse tahtma. Seal ei ole kindlat aega millal pead oma tuppa minema. Oled nagu kodus ja lähed siis kui tahad. Kui mure annad aga nupuga märku ja töötaja kohe teab kelle juurde appi minna.
Taani kiirabi
Täna külastas ka meie maja kiirabi. C osa proual, kellel on kohusond, mida ma ka nägin, vajas abi.Varasemalt oleme ka näinud teissuguseid kiirabi värvides sõiduautosid ja kui uurisime milleks need, siis vastus oli üllatav. Kui on vaja kiiresti reageerida siis sõiduautoga viiakse sündmuskohale kõigepealt arst ja siis alles tuleb järgi transpordi masin. Arst läheb pärast koos kliendiga siis suuremasse masinasse, kui selleks on vajadus.

 


Nüüd oli aeg võtta siis õhtune rong ning minna kodu poole. Õhtuses vahetusest tulles tunned end päris väsinuna, seepärast jäi blogi kirjutamine järgmisse päeva.
Meie blogi pidevad lugejad hoiavad meid ka ärkvel, sest kui blogi pole üleval siis juba saame süngeid, miks ei ole. Aitäh, et meid toetate kaugustest ja ei lase meil uinuda. Nädala pärast oleme juba koduteel.
 

20 kommentaari:

  1. Tere,
      Ma olen pr Monica Santiago eralaenu laenuandja, kes annab elu jooksul võimalus laene. Sa pead kiiresti laenu kustutada oma võlad või vajate kapitalilaenu parandada oma äri? Kas olete olnud lükkas pangad ja muud finantsasutused agentuurid? Sa pead konsolideerimise või hüpoteeklaenu? Vaata kaugemale, sest me oleme siin kõik oma rahalisi probleeme. Me laenata raha, et inimesed vajavad rahalist abi, mis on halb krediidi või vajavad raha, et maksta arveid, investeerida äri kiirusega 2%. Ma tahan kasutada seda keskmise teavitada avalikkust, et pakume usaldusväärset abi ja toetuse saaja ja on valmis pakkuma teile laenu.

    Saatke meile: (monicasantiagoloan@gmail.com)

    VastaKustuta
  2. Tere, ma olen proua Irene Giron Fernandez, eralaenu laenuandja abi elus võimalus. Sa pead kiiresti laenu kustutada oma võlad või vajad Kodukapitalilaenu parandada oma äri? Kas olete olnud lükkas keeld ks ja teiste finantsasutuste? Sa pead konsolideerimise laen või hüpoteek? Vaata kaugemale, sest me oleme siin kõik oma rahalisi probleeme minevikus. Me oleme pakkunud raha inimestele, kes vajavad rahalist abi, et maksta arveid ning investeerida äri madala intressimääraga 2%. Ma tahan kasutada seda keskmise teatada, et pakume usaldusväärne ja soodustatud abi ja oleme valmis andma laenu teile.

    Võtke meiega juba täna e-posti teel: (irenegironfernandez@gmail.com)

    VastaKustuta
  3. Tere,
    See on teavitada üldsust, et Mr.FERNANDO CARLOS Juan, hea maine eralaenu laenuandja on avatud majanduslik võimalus kõigile neile, kes vajavad rahalist abi. Sa pead kiiresti laenu kustutada oma võlad või on vaja kodus omakapitali. laenu, et parandada oma äri? Kas olete poolt tagasi lükatud pankade ja teiste finantsasutuste? Vaata kaugemale, sest me oleme siin kõik oma rahalisi probleeme. Me tagatud laenude intressimäär 2% üksikisikute, ettevõtete ja ühiskonna selge ja arusaadavalt ja tingimused. No credit kontrollida nõutud, 100% garanteeritud. Saada meile aadressil: (FERNANDOCARLOSJUAN@GMAIL.COM)

    VastaKustuta
  4. Tere,
    See on teavitada üldsust, et Mr.FERNANDO CARLOS Juan, hea maine eralaenu laenuandja on avatud majanduslik võimalus kõigile neile, kes vajavad rahalist abi. Sa pead kiiresti laenu kustutada oma võlad või on vaja kodus omakapitali. laenu, et parandada oma äri? Kas olete poolt tagasi lükatud pankade ja teiste finantsasutuste? Vaata kaugemale, sest me oleme siin kõik oma rahalisi probleeme. Me tagatud laenude intressimäär 2% üksikisikute, ettevõtete ja ühiskonna selge ja arusaadavalt ja tingimused. No credit kontrollida nõutud, 100% garanteeritud. Saada meile aadressil: (FERNANDOCARLOSJUAN@GMAIL.COM)

    VastaKustuta
  5. Kas teil on vaja laenu / rahalist abi? Pakume rahastamine väga madala intressimääraga 2% Kõik huvitatud taotlejad on meiega e-posti teel: (dakany.endre@gmail.com) rohkem teavet.

    Laenupakkumine.

    VastaKustuta



  6. Kas otsite võimalus saada kiire laenu? Kas teil on vaja laenu mingil põhjusel ?? muretse enam oma abi on siin, pakume laenu 2% intressimääraga kõigile, võtke meiega nüüd ELITEFINANCE2000@GMAIL.COM ja ostke endale täna heaks kiidetud.

    VastaKustuta
  7. Head päeva,
    Kas teil on vaja isikliku laenu? Kas teie firma, ettevõte või tootmisharu vaja rahalist abi? Kas teil on vaja rahastada, et alustada oma äri? Kas teil on vaja rahastada laiendada oma äri? Anname välja laenu huvitatud isikud, kes soovivad laenu heas usus. Kas sa tõsiselt vaja kiiresti laenu Kontakt e-posti aadressil: exxonmobil191@outlook.com

    LAENUTAOTLUS teabe saamiseks:

    1) ees- ja perekonnanimed: ............
    2) Sugu: .................
    3) Vanus: ........................
    4) Riik: .................
    5) Telefoninumber: ........
    6) Amet: ..............
    7) Kuu sissetulek: ......
    8) Laenusumma Vajalik: .....
    9) Laenu Kestus: ...............
    10) eesmärk Laen: ...........

    Tänu.

    VastaKustuta
  8. Kas otsite väga ehtne laenu? Hea uudis on siin! ! ! Pakume laenu alates $ 5 000.00 kuni $ 30, 000, 000.00 intressimäära 2% aastas. Laenud ettevõtluse arendamiseks on sertifitseeritud, tõhus, kiire ja dünaamiline kontakti töökindel, usaldusväärne, meie e-posti teel: foxfinance1996@gmail.com, foxfinance20@yahoo.com
    Aitäh,
    Fox Rodney

    VastaKustuta
  9. He estado escuchando acerca de esta tarjeta de cajero automático en blanco por un tiempo y nunca realmente pagó ningún interés a ella debido a mis dudas. Hasta que un día descubrí a un hacker Llamado MR CLIFFORD. Él es realmente bueno en lo que está haciendo. De vuelta al punto, pregunté acerca de la tarjeta de cajero automático en blanco. Si funciona o incluso existe. Me dijeron que sí y que Su una tarjeta programada para dinero aleatorio se retira sin ser notado y también se puede utilizar para compras en línea gratis de cualquier tipo. Esto fue impactante y todavía tenía mi dudas. Entonces lo intenté y pedimos la tarjeta y accedimos a sus términos y condiciones. Rezando y esperando que no era una estafa que usé la TARJETA en blanco y fue Exitoso retirar ni menos de $ 20.000 todos los días la TARJETA en blanco funcionó como una magia y ahora me he vuelto rica y famosa en mi sociedad, si desea ordenar por La tarjeta de cajero en blanco aquí está allí dirección de correo electrónico: cliffordhackerspays@gmail.com ....

    VastaKustuta
  10. Hea klient,

    Õigustatud laenu saamine on alati olnud suur probleem klientidele, kellel on finantsvajadused. Krediidi ja tagatiste küsimus on see, et kliendid on alati huvitatud laenude otsimisest õigustatud laenuandjalt. Kuid erakrediidi teenused. muutis laenutööstust. Krediidiandja krediteerib Chris Agadaga Loan Limited Company, kellele me pakume laenu 2% ulatuses, laenamiseks kohalikele ja rahvusvahelistele klientidele. Meil on olnud teie finantsvajaduste privileeg. Krediidikinnitus peatab teid vajaliku laenu saamise eest.

    Meie teenused hõlmavad järgmist: -

    Investorilaenud
    Võlgade konsolideerimine
    Teine hüpoteek
    Ärilaenud
    Isiklikud laenud
    Rahvusvaheline laen

    ISIKLIKE ANDMETE TEAVE

    Täisnimi:
    Aadress:
    Linn / Postiindeks:
    Sugu:
    Sünnikuupäev
    Riik:
    Riik:
    Linn:
    Vanus:
    Nõutav laenusumma:
    Laenu eesmärk:
    Laenu kestus:
    Telefon:
    Faks:
    Kuu sissetulek:
    Amet:

    Võta ühendust E = mail: chrisagloanltd@gmail.com

    Märkus: tuleks kohaldada ainult tõsiseid laenuvõtjaid. Ja täitke taotlusvorm õige teabega, nii et laenu saab teile lihtsalt aega saada.
    Taotle: Chris Agadaga Loan Limited Company. 24-tunnine klientide vastusteenus: chrisagloanltd@gmail.com
    Asuvad filiaalid on: Aafrika, Euroopa Napoli, Itaalia, Moskva linn Vene.

    VastaKustuta
  11. Hea laenuotsija

    Teil on mingeid rahalisi raskusi? Kas soovite oma äri alustada? See laenufirma on loodud kogu maailmas inimõiguste organisatsioonidega, mille ainus eesmärk on aidata vaeseid ja rahalisi rahalisi raskusi. Kui soovite taotleda laenu, pöörduge tagasi meile e-posti aadressil: elenanino0007@gmail.com

    Nimi:
    Nõutav laenusumma:
    Laenu kestus:
    Mobiili number:

    Tänan ja Jumal õnnistagu
    TUNNUS
    Elena

    VastaKustuta
  12. Tere
    See on teavitada üldsust, et rooma-katoliku kristlik organisatsioon on avanud rahalise võimaluse, et aidata abivajajaid inimesi, näiteks rahalist abi. Nii et kui teil on rahalisi raskusi või kui teil on mingeid rahalisi probleeme ja kui teil on oma äritegevuse alustamiseks vajalikud vahendid või peate oma arveid maksma välja oma pika ja lühiajalise kestusega ning madala intressimääraga 2% aastas üksikisikutele ja ettevõtetele. Palun võtke meiega ühendust täna e-posti aadressil: (romancatholic19@gmail.com) Piibel ütleb (Lk 11:10) kõigile, kes küsib saab; see, kes otsib otsib; ja koputama avaneb uks. Nii et ärge unustage seda võimalust, sest Jeesus on eile, täna ja igavesti sama. Palun, see on mõeldud tõsiselt mõtlemiseks ja Jumalale, kes kardab inimesi, võta meie siirast tervitusi Rooma katoliku kristlikust organisatsioonist. Võtke meiega ühendust täna selle e-posti teel: (romancatholic19@gmail.com)

    VastaKustuta

  13. Kas olete mustas nimekirjas? Isikliku laenu saamine? Kas teie taotlus on DECLINED madala krediidiskoori tõttu? Üle kommenteeritud? Taskukohasus? Kuid teate, et saate seda laenu endale lubada. Laenud kinnitatakse 4-6 tunni jooksul, võite saata meile aadressil russell.credit40@gmail.com

    VastaKustuta
  14. Proua Sharon scott, ma elan USA-s Florida ja ma olen täna õnnelik naine? Ma ütlesin iseendale, et kõik laenuandjad, kes võivad mu elu ja mu perekonna elu muuta, suunan kõikidele neile, kes otsivad neile laenu. Kui teil on vaja laenu ja olete 100% kindel, et maksate laenu tagasi, võtke nendega ühendust ja palun öelge neile, et proua Sharoni skott viitas teid neile. Via ... westlakefinancialservices02@hotmail.com

    VastaKustuta
  15. Kallid laenuotsijad

    Kas teil on mingeid rahalisi raskusi? Kas soovite oma äri alustada? See laenufirma asutati kogu maailmas inimõiguste organisatsioonidena, mille ainus eesmärk oli aidata vaestel ja rahaliste raskustega inimestel. Kui soovite laenu taotleda, pöörduge meile allpool toodud e-posti aadressil elenanino0007@gmail.com

    Nimi:
    Vajalik laenusumma:
    Laenu kestus:
    Mobiili number:

    Tänan teid ja Jumal õnnistagu
    KINDLUSTUS
    Elena

    VastaKustuta
  16. Tere daamid ja härrad, kas vajate rahalist abi? Mina olen Max Bent. Olen laenuandja ja ka finantsnõustaja.

    Kas vajate võlgade kustutamiseks kiiret laenu või vajate omalaenu parandamiseks omakapitalilaenu? Kas pangad ja muud finantsagentuurid on teid tagasi lükanud? Kas vajate laenu konsolideerimist või hüpoteeklaenu? Ärge otsige enam, sest oleme siin, et muuta kõik teie rahalised probleemid minevikku. Võtke meiega ühendust e -posti teel:

    oceanfmortgages@gmail.com
    oceanfmortgages@gmail.com

    See on Ocean Finance hüpoteegid. Huvilistele pakume laenu mõistliku intressimääraga 2%. Vahemik ulatub 5 000,00 eurost kuni 100 000 000,00 euroni.

    VastaKustuta
  17. Kas vajate rahastust ärilistel eesmärkidel? Anname meie pakkumisest huvitatud klientidele laenu alates 3000 eurost kuni 500 000 000 euroni 2% intressimääraga kuus/aastas; meie tingimused on lihtsad ja sõbralikud. Meil on praegu ettepanekuid väikeettevõtete laenude, kommertslaenude, ehituslaenude, kinnisvara rahastamise, autolaenude kodukapitalilaenu, autolaenu, eralaenu jms kohta. Üksikasjalikuma teabe saamiseks võtke meiega ühendust: (dakany.endre@gmail.com) täna e-posti teel. teavet.

    VastaKustuta
  18. Kas vajate kiiret laenu? Anname eralaene? Ärilaenud? Kodulaenud? Põllumajanduslaenud? Hariduslaenud? Deebet-konsolideerimislaenud? Veoauto laenud? Autolaenud? Hotellilaenud? Laenud refinantseerida? ja rohkem koolilaenud? Stardilaenud? .Pakume 2% intressiga! Võtke meiega ühendust: (dakany.endre@gmail.com)

    Kiire laenupakkumine.

    VastaKustuta
  19. Kas vajate erakorralist laenu? pakume laene 2%, pakume võlgade konsolideerimise laene, ärilaene, eralaenud, autolaenud, hotellilaenud, õppelaenud, eralaenud Kodu refinantseerimislaenud, lisateabe saamiseks E-post: (dakany.endre@gmail.com)

    Kiire laenupakkumine.

    VastaKustuta
  20. Tere, krediidi saamiseks võtke ühendust ülaloleval e-posti aadressil. kas vajate äri- või eralaenu? Väljastame eraisikutele ja ettevõtetele laene alates 3000 € kuni 600 000 000 € intressimääraga 2% aastas. Lisateabe saamiseks võtke ühendust e-posti teel: (dakany.endre@gmail.com)

    Kiire laenupakkumine.

    VastaKustuta