kolmapäev, 13. aprill 2016

13.04.2016 - kolmapäev tööpäev

OK-Plejecentret Baeshøjgård sai 12 aastaseks. Nende jaoks on lipp väga oluline, seega oli asutuses neid igal pool näha.  Sünnipäeval kasutatakse lippu kaunistuselemendina laudadel ja akende ees. Isegi vaasidesse oli torgatud lipukesed.
Peost võttis osa 110 inimest. Peaaegu kõik elanikud tulid kohale ja väga paljudel olid saatjateks nende enda poeg, tütar, mees või naine.  Pille olin Tove ja Ole saatjaks. Heli oli Julie kaaslane. Kõik elanikud olid koos ühes ruumis ning nautisid ühist suur lõunasööki koos lähedaste, veini või õllega. Lauda istudes olid kõigile tehtud nimesildid, seega pidid sa otsima kuhu sa istud. Heli oli keskmises lauas (3 laud), Pille aga köögi poolt esimeses. Söögiks olid tõelised minikartulid, loomalihaga ning väga maitsev kaste. Liha oli hautatud väga pehmeks, et ikka kõik saaks süüa. Julie oli õnnetu ja arvas, et saab ainult suppi süüa aga seda polnudki valikus. Talle panime kartulit ja kastet ning talle toodi peenestatud liha kastme sisse, seega sai prouagi korralikult söönuks. Asutuse juht Gunvor Hector pidas kõne aga kahjuks meie aru ei saanud miskit aga kui vaja siis ikka plaksutasime. Söögile taustaks mängis vanem meesterahvas rahulikke Taani laule ning rahvas sai kaasa laulda. Gunvor tervitas kõiki isiklikult kättpidi. Köök oli valmistanud ka maitsva koogi, mis meenutas meile rullbiskviiti aga peale oli pandud martsipan. Kõikidele see maitses ning osad elanikud juba hakkasid liikuma oma majade poole, sest kui kõht täis siis vajavad nad väikest puhkust. 
Heli viis oma proua koju ja tuli tagasi. Pille ja nende maja rahvas oli veel istumas ning Heligi liitus nendega. Sussile väga pidu meeldis ning ta soovis tantsida ning Mie, Pille ja Heli võtsid Sussie ratastooliga pillimehe juurde ning tegime oma elu esimese ratastooli tantsu. Sussi oli väga õnnelik ning ta nautis temale osaks saavat tähelepanu, muidugi leidus kohe ka operaator Klõps (John), kes meie keerutamist filmis.  Aeg oli juba sinna jõudnud, et pillimees mängis viimase laulu ning osadel klientidel oli isegi pisarad silmis, sest see pidi alati olema viimane laul.
Nii tuli Sussi võtta kaasa ning Heli sai endale saatjaks Ole ja nii me liikusime maja nr 4 poole. Elanikud juhatatud tubadesse, oli meil aeg lahkuda ja võtta rong. Pidu kestis 3 tundi.






Sussi ja Mie olid tantsuplatsil esimesed 

Heli tuli ja lihtsalt võttis Pille Ole enda käevangu





PILLE
Pille koht peolauas
Hommikul tuli prouadele ilusad riided selga aidata ja tavapärasest rohkem ehteid külge riputada. Parfüümi pidi kindlasti ühe sutsu rohkem panema, et ikka peol hästi lõhnata. Nende parfüümid, aga ei ole eriti vänge lõhnaga. Oli täitsa talutav.  
Kui ma peale saabumist riietusin kuulsin kuidas keegi röögatas. Oli tuttav heli- Sussi. Kuna kedagi näha polnud otsustasin iseseisvalt siseneda tema tuppa. Ega ma täpselt aru saanud, mis teda kohutas, aga minu saabumine tuppa rahustas teda. Aitasin ta istuma ja selleks hetkeks oli ka Mie juba tuppa sisenenud. Sättisime ta koos valmis ja suundusime Tove juurde, kes aga meie abi enam ei vajanud. Anette hommikune rutiin läks tavapäraselt, pele hammaste pesu. Ta otsustas, et need ei vaja täna pesu. Proovisin ja proovisin, aga suud ta lahti ei teinud. Jõuga ikka harja suhu suruma ei hakka. Täna aitasin teda ainnult veel hommikusöögiga, kuna lõunal saadab peol teda mees.
Kõik kenasti riides ja söögituppa kokku kogutud, võtsime suuna päevakeskussesse peole. Lükates Tove ratastooli jalutasin koos Olega peopaika.

HELI
Tänane hommik algas kerge ootusärevusega, sest meie asutusel, kus töötame, saab 12 aastaseks ning täna on meid ootamas sünnipäeva pidu.
Heli koht peolauas
Taas majja jõudes oli juba Julie  mind ootamas ning otsimas. Tänagi palus ta, et tooksin talle pudru tuppa, et ta saaks süüa ning siis alles hommikuste protseduuride juurde. Seega tuli panna pudru valmis ning piim ja panna prouale pudru tuppa. Putru armastavad nad süüa suhkruga ja seda suhteliselt palju. Järgmisena võtsime ette kerge pesu st tuli proua üle pesta märjaks tehtud lapiga ning taas kreemitamine üle keha. Siin on tavapärane, et igal hommikul pannakse uus ja puhas aluspesu. Kindlast tuleb panna ka roll-on deodoranti ning täna isegi tuli föönitada juukseid. Järgmise etapina tuli hakata valima riideid, mida tänase sünnipäeva puhul kanda, selleks pidin kapist ette näitama riided ning 92 aastane proua soovis täna kanda seelikut, sukkpükse ja valget pluusi ning jakki sinna peale. Puudus kogemus panna jalga sukkpükse kellegi teisele aga sain hakkama ning täna tuli panna ka seelik selga, selle otsimine kapist võttis muidugi aega ning lisaks tuli panna ka kaelakee, mis sahtlist tuli valida. Seega kõik see tehtud, tuli prouale korra isegi pisar silma, sest tema ülemised proteesid ei jõua veel täna ka kohale, alles 26 ndal aprilliks. Lohutasin veidi prouat ning võisime minna teiste juurde kohvile. Hommikukohviks tuleb ilmtingimata võtta aega ning seda nautida. Nad joovad suhteliselt lahjat kohvi. Täna oli meie majas ka uus inimene toimetamas, nimeks Pia. Kõik olid tänase pidupäeva puhul riietunud pidulikumalt ning kõigil olid ehted. Kohvilaua saime alles koristatud kella 11.00 paiku. Nüüd tuli Julie jätta korra omapead, sain vahepeal käija pesuruumis, panna kuivatist pesud kokku ning uue masina hakkama. Kell juba tiksus ning 5 min pärast pidime hakkama liikuma kohviku poole, hetk mulle ka riiete vahetamiseks. Mulle anti korraldus minna koos Juliega. Meie e E majast tulid peole kõik hoolealused. 
Meie lahkusime peolt 20 min enne kella 15.00, sest Julie tahtis lahkuda ning aitasin tal riided vahetada ning panna selga mugavad dressid. Julie avaldas soovi, et ma tema sõrmeküüned ära lõikaks ning seda ma ka tegin. Käed veidi värisesid, sest eelnevalt olen ma ainult oma emal lõiganud aga sain hakkama.  Nüüd oli minul aeg jätta temaga head aega ning korraks läksin taas tagasi kohvikusse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar