esmaspäev, 4. aprill 2016

Tutvumine "OK-Plejecentret Baeshøjgård"

Hommikune äratus oli meil kell 7.00, aga kuna me oleme veel endiselt Eesti ajas, olime üleval juba 6.00. Hommikukohvid joodud tuli Ole ja viis meid Vigi "OK-Plejecentret Baeshøjgård" http://www.okbhg.dk/. See on Taani vanadekodu, kus elab kokku 48 elanikku kahes majas. Kõige vanem elanik on 100 aastane. Majad on jaotatud kolmeks osaks. Igas osas on 8 elanikku, Nendel on omaette korterid, kus nad elavad üksi. Seal on neil pisike kööginurk ja pesemisruum. Majade juures asub veel kolmas hoone, kus asub Päevakeskus ja köök. Kõik oli väga puhas ja hoolitsetud.
Majas nr 2 töötab Pille ja maja nr 4 töötab Heli.


1 inimese 40 m2 korteri plaan


Pille maja nr2
















Esmamulje oli pigem kui pansionaat, mitte kui hooldekodu. Olles käinud Eesti sarnastes asutuste ja harjunud tundma ikkagi teatud aroome, siis seal need puudusid. Meie hooldekodudes on lamavad haiged pigem voodis ja keegi ei too neid ühise laua äärde sööma. Seal aga on see täiesti tavaline. Spetsiaalsete toolide abil tuuakse lõunasöögiks ja õhtusöögiks kõik kaheksa elanikku ühise laua äärde sööma ja töötajad söövad koos nendega seal nagu ühine pere. Nende jaoks on väga tähtis säilitada inimeste jaoks võimalikult kodune tunne. Seda näitab ka see, et seal on lubatud koduloomad (kassid, koerad). Nende territooriumil on veel ka pisike kanala ja suveperioodil tuuakse sinna lambad.

Peale elamusrohket tutvumist sai meie missiooniks rongi sõidukaardi hankimine. Selgus, et Vigist ei ole võimalik kuukaardi saada. Pidime kaks peatust tagasi ööbimiskoha poole sõitma Aanaesse. Pille ei tahtnud jänest sõita ja nii me jäime esimesest rongist maha. Abi küsides proovisime osta smsiga piletit, kuid enne jaatava sms saabumist olime juba järgmise rongi peal ja selgus, et ikkagi sai jänest sõidetud. Tuli sms, et ei saa lühinumbrit kasutada kuna pole teenuse kasutaja.
Vig kohalik kirik

Tavaline pilt tänaval

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar