teisipäev, 26. aprill 2016

26.04.2016 - teisipäev tööpäev

Taas äratab meie telefon unest ning annab kutse alustada hommikut. Traditsiooniline hommikusöök ning taas teekond rongipeatusesse. Ilmake oli täna taas väga tuuline ning naljakas on näha tänaval inimesi, kellel varbad paljad rihmikute sees aga jope seljas. 

HELI
Täna taas tuttavasse tuppa ning leidsin Julie juba ringi askeldamas. Tavaliselt on tal neljapäev suurem dušši all käimise päev, kuid täna tahtis ta kindlasti pead pesta. Võtsime siis ette taas korraliku pesu.
Täna tuli võtta uus kehakreem kasutusse, sest eelmine oli otsa saanud. Hommikusöögi lauda jõudsime alles 9.30 aegu. Täna oli meid laua ääres vähe, Alice otsustas toas süüa ja Sigrid liitub ainult lõuna aegu. Ovet ka ei olnud, sest tal oli täna pesupäev. Tänasteks kaaslasteks olid mul töötajad Anette, Pia ja Anni. Hoomikusööki tuleb nautida ja seda siin ka tehakse, sest ilm oli ka väga kehva.
Varsti tuli ka Ove laua äärde, sai visatud veidi nalja, seletasin neile, et meil ei lasta sellise ilmaga koera ka õue. Lasin selle jutu peale kassi kahe maja vahekoridori, kus ta ennast sohvale magama keeras. Pärast tahtis Julie minna pikali aga sai vist olla 10 min pikali, kui talle tuli pediküür teenust osutama. Läksin uudishimust ka vaatama, ning nägin, et ta kasutab varbaküünte viilimiseks mingit hambapuuri laadset masinat vahetavate otstega. Olin terve protseduuri aja ta juures ning see teenus maksis 340 krooni. Nüüd oli aeg juba seal maal, et polnud mõtet tal pikali minna ning nii ta tuligi taas meie sekka. Tegelesin nüüd juba lõunasöögi laua katmisega ning aru saamisega mis täna lõunaks oli. 
Lõunasöögiks oli herne püreesupp ja järgmiseks maksakotlet kartuliga ning kastmega. Magustoitu täna ei olnudki.
Pärastlõunane tegevus oli ikka tubadesse aitamine ning tihti nad soovivad pikutada. Crista oli täna väga aktiivne ja muudkui tahtis kuhugi minna aga ise ka ei teadnud kuhu tahab. Nii me jalutasime ruumis ringiratast ning siis otsustas ta telekat vaadata. Meie Piaga koristasime köögi ning vaatasime, et kõik elanikud oleks rahul. Pärast lõunat ongi tavaliselt selline rahulikum aeg, kus vastutav töötaja kirjutab kõikide elanike kohta märkmeid arvutisse ja seda tuleb teha iga päev. Nii vahetasingi lõpuks mina riided ning läksin vaatama kuidas Pille on jõudnud. 

PILLE
Peale hommikohvi andis Mie minule ulesandeks jalle Tovega tegeleda. Saan aru miks ta viimasel ajal on minule suunatud. Ta on lihtsalt nii aeglane ja ei taha ennast ka eriti liigutada. Aga kuna mina ei moista mida ta minule raagib siis ma ka ei saa muud teha kui teha mis kastud. Tana pidin tamale uldpesu organiseerima ja ega muud ei oeldut, et arata ta ulesse ja vannituppa kohe ja pead pese kaks korda, ning puhtad riided selga. Ning mainiti veel, et tee seda hasti kiiresti kuna temale ei meeldi see protsetuur. Tegin mis kastud. Hasti kiiresti ja korralikult. Lopuks varvisin ta kuuned veel roosaks ja huuled punaseks ning juhatasin ta sooma. Hiljem tuli Mie veel minule utlema, et Tove oli vaga rahule jaanud ja see oli haruldane, sest tavaliselt ta pole kunagi rahul. Olin uhke enda ule.
Anettel tuli tana Kopenhagenist tutar kulla ja veetis temaga terve paeva. Tore oli naha kuidas tutar oma emast hoolib. Ja mulle isegi tundus et Anette tundis ta ara, kuid tutar arvas et nagu kohati tundis ja teinekord vaatas teda kui voorast. 
 

Pille ja Heli
Eile saime internetist infot, et Asnaesis on valik ujula ja saun ning lootuses olid meil kõik vahendid kaasas, et saaks korralikku sauna. Eelnevalt tegime aadressi kindlaks ning sammud lootuses ujula poole. Leidsime ujula küsimise peale üles ja nägime basseini ka, kuid siis teatas üks noorem tütarlaps, et see ei ole avalik ning nendel on ujumistreening kohe algamas. Seega MEIE LOOTUSED PURUNESID HOOBILT. Lootusetu ja kurvana läksime kaubanduskeskusesse ja lubasime endale tassi kohvi ning koogi. Heli sai käija mänguasjade poes ning sai endale Hama pärleid ostetud ning paar alust. Mis ta nendest kokku keerab, seda ehk on kunagi FB võimalik kohata. Mis nüüd muud üle jäi, kui tulla kurvameelsena ja vihmasajuaga taas koju. Kodus tegime õhtusöögi ja siis tuli hakata kirjutama inglise keelset kirjatükki Dortele, mida ta tahak tõlkida Taani keelde ning lisada see kohalikku keskuse ajakirja. Seega meie õhtu kujunes suuresti arvuti taga klõbistades ning õigeid lauseid ja sõnu otsides ning seades.
Homme oleme tööl pärastlõunal st kella 15.00 st.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar