reede, 15. aprill 2016

15.04.2016- reede tööpäev

PILLE
Nagu aru olete juba saanud siis t2na on reede, Teine t88n2dal l2bi saanud. Olen kahe n2dalaga saanud palju enesekindlust juurde ja hakkab tekkima juba 8levaade selle hooldekodu hooldust66tajate t88 s8steemist. Olen n2inud Mie, Johana, Margiti ja ka Lena t66v6tteid. Iga 8ks teeb t66d natuke esinevalt, kuid tulemus on k6igil 8ks. Nii on olnud minul v6imalus vaadata ja v6tta kasutusele endale sobivamad varjandid. 
T2na aitasin esimesena j2lle 8ksinda Tovet. Minule meeldib see, et on tekkinud t88tajatega vastastikune usaldus ja nad lubavad minul iseseisvalt ja 8ksi ruumis tegutseda. Seedasi saan ma praktikas ka paremini oskusi kasvatada. Kui m2rkan probleemi v6i tekib k8simusi, siis otsin ikka abi. Nagu ka t2na oli vaja Mie abi Tovet aidates. Kuna m2rkasin tema kehal punaseid plekke, mis olid tekkinud sellest, et magas 66sel pahas asendis ja tean, et sellises olukorras kasutavad nad 8hte natuke rasvast kreemi, kuid ma Tove toast seda ei leidnud. Nii tuligi abi paluda. L6petasin hommikused protsetuurid Tovega ja viisin ta s66ma.
Nagu ka eile oli j2rg Anette juurde j6udnud. Temaga ma tegelesin ka 8ldiselt iseseisvalt, kuid Mie valvsa pilgu alla ja tema abi kasutades. Piiratud liikumisega inimest on lihtsalt v2ga keeruline 8ksi aidata isegi kogenenud hooldajal.
T2na oli ka v6imlemine, kus koos Sussiga k2isin. Ta j2i, aga l66gastus hetkel magama. Pandi rahulik muusika m2ngima ja silmad pidi sulgema. No kellel ei tuleks uni. 
Enne kui pidin lahkuma kutsuti mind nr2 maja C ossa. Seal oli 8hel proual kaks n2dalat tagasi olnud insult, mille tagaj2rjel on ta kaotanud neelamise v6ime. Tama toitmiseks kasutatakse toru, mis on l2bi k6hunaha 8hendatud  otse tema maoga. Sondi otsas on kolm ava. 8ks on ravimite jaoks, teine aga toidu manustamiseks ja kolmas on 6hupalli t2itmiseks. T66tab sama p6him6ttega, mis p6iekateeter. S88k peab olema ihusoe ja manustamisel tuleb j2lgida, et toit laheks makku aeglaselt. Seda tehakse s8stlaga.
L6puks kiirustasin Heli juurde, kuna nende majas oli t2na reedene koosviibimine.

HELI (täpitähed ei toimi täna eriti)
Jehuu taas on nädal läbi saamas, sammud taas hooldekodusse. Tänane päev algas nagu ikka Julie toast. Äratus, väike pesu, kreemitamine ning riietumine. Tavapäraselt prügikast tühjendada, valmis hommikusöögiks. Proua einestas putru koos teiste maja elanikega. Kõik Peale Sigridi olid laua ääres. Näitasin oma tahvelarvutist pilte Hiiumaast ning Eestist. Proovisin hästi lihtsate sõnadega seletada, mis on pildil ning tundus, et and said aru. Kella 11 ks pidin võtma F majast use proua ning minema temaga võimlema. Kohtusin seal ka Pillega. Võimlemine kestis tund aega ja lõunasöögiks olime tagasi majas. Juliele näitasin eraldi veel pilte tahvelarvutist, soovisin tutvustada ka rahvatantsu, kuid ma ei saanud internetiühendust, kuna arvuti klaviatuuril ei ole vajalikku taani tähestiku tähte. Minnes E majja, leidsin eest Ove abikaasa, kes meiega ka lõunatas. Täna lõunaks tuhlitramp praetud liha kuubikutega ning salat, magustoiduks maasikamoos
Taas ootas ees koristamine ning siis juba ette valmistamine tänaseks PEOKS E majas. Tänase alkohoolse joogi valisid Alice ja Sonja. Laua katsime sinise laualinaga ning elektriküünlad lauale. Siin ei ole lubatud lahtine tuli e küünlaid kasutada ei ole 
Täna lōuna aegu saime kokku Dortega, kes on Taani Poole koordinaator ning vestlesime oma kogemustest töötamisel ning sai allkirjastatud vajalikud dokumendid.
Koju minnes astusime läbi toidukohast ning einestasime pizzaga, oli hoopis teistsugune maitse,  kuid maitses meile
Arvuti ei taha Pillega koostööd teha ning jättis ta maha. Nüüd on meil ainult iPad kasutada, mis piirab meie vöimalusi. Armsad meile kaasaelajad ja lugejad, proovige leppida veidi tagasihoidlikuma variandiga ning pilte me ei saa ka praegu palju lisada.
Lumumba ettevalmistused

Heli Julie ja Sonjaga

Lumumba nautimine, koos mõnusa seltskonnaga


Koljak, rum
Kakapo
Piim
Jää


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar