esmaspäev, 25. aprill 2016

25.04.2016 - esmaspäev tööpäev

Täna ärkasime teadmisega, et kolm nädalat on juba möödas ning nädal töötamist vaid ees. Mõnes mõttes on see kurb aga ka rõõmus, sest eks me ikka tunneme Teist paljudest puudust ka. 
Taas tervitas meid rõõmsalt suur jänes, kes meid siin pidevalt saadab, täna ta jooksis peaaegu meie akna alt juba läbi. Ju ta toob meile ikka head õnne.
Taas hommikupudru, kohvi ning puhtad tööriided kaasa ning tõtates rongile. Rongi oodates arutlesime vareste kisa saatel, kas neil on juba pojad pesas, sest kisa on päris suur ja pesade vahel nad lendavad. Sõber internett tuvastas pesitsuse aja ja haudumise aja, kuid arvasime, et võib-olla siinsed varesed alustasid varem. Diskussiooni lõpetas meie saabuv rong. Rongis esmased eestimaised uudised üle vaadatud, Vig peatuses maha ja tuntud teed pidi  Baeshøjgård majja ehk meie hooldekodusse.

HELI
Kiire riiete vahetus ning pilk hommikusöögilauda, kus nägin vaid Ovet ja Inget, teisi töötajaid näha polnud ning nii ma tõttasin Julie tuppa aga see oli taas lukus. Kiire võtmete otsimine ning tuppa pääs olemas. Julie veel oli voodis, hakkasin teda vaikselt äratama, sest tal läheb ärkamine pikaldaselt ning vaja on anda aega. Sain ta voodist ülesse ning meenutada tuli, mis päev täna on ja mis tegevused ees ootavad. Taas kerge pesu, kreemitamine, sest Juliel on väga kuiv nahk. Roll on peale ning siis saime alustada juba riietumisega. Hommikusöögi laua taha jõudes puudus vaid Alice ja Sigrid. Tervitasin kõiki ja kohe tuli ka Alice. Juliele andsin ta pudru, piima ja vee ning teistel aitasin ulatada erinevaid asju laualt või kapist. Täna on E majas toimetamas Pia (praktikant), Anni ja Annette liikus ka ringi suure koristuskäruga. Täna nägin ma ka liikuvat poodi, millest me oleme eelnevalt kirjutanud.
Võtsin ette külmkapi koristuse ja pesu ning vaatasin üle kõikide toiduasjade kuupäevad ning leidsin üllatavalt palju aegunud kastmeid, mille koheselt kõrvaldasime ning Anni tõi köögist varsti uued. Köök koristatud, külmkapp puhas, tekkis vaba hetk ning siis näitasin Ingele ka fotoaparaadist pilte laupäevasest matkast. Inge sai inglise keelest aru aga ei oska eriti vastata, kuid tal oli vähemasti tegevus. Edasi tuli Julie ka puhkealale ning soovitasin tal istuda akna alla, kuni lõunasöök saabub. Ajasime Juliega niisama juttu ja õues tuli rahet, siis piilus päike mingi aeg ja taas raheterad.
Lõunaks oli täna krevetid saia ja mingi kastmega ja magustoiduks mingi odrakruup pirnidega, see meile eriti ei maitsenud. Ove naine oli ka meiega lõunatamas, meid oli laua ääres 12 inimest.
Nüüd oli taas vaja laud koristada ja elanikud tuppa aidata. Dorte andis meile ülesandeks kirjutada kohaliku ajakirja jaoks jutuke ning sinna juurde paar pilti. Sellega peame valmis saama neljapäevaks. Aeg oli tiksunud juba omasoodu, kastsin Julie toas ära lilled ning pesin mõned nõud ning aeg liikuda juba rongi poole.

PILLE
Minu tööpaev mõõdus täna väga rahulikult ja töiselt. Hommiku sain Tove enda hoolealla. Ta armastab väga sokolaadi ja seda oli hommiku näha, kuna tema voodi ja ta ise olid sulanud sokolaadi täis. Käärisin käised ülesse, panin põlle ette ja kindad kätte ning töö võis alata. 
Kella 10 aeg aga läksin Sussiga hoopis päevakeskusesse ja tegime pärlitest kujukesi. Sussi aga ei teinud eriti midagi, kuna ta ei tundnud ennast kuigi hästi. Mingi aeg sadas ka väljas lume laadset asja. Tore KEVAD ka siin. Anette toitmine ja ja Tove tuppa tagasi aitamine olid minu tegevused veel.
Eks esimesed suuremad wao emotsioonid on juba ka moodas ja nuud tegelen juba rohkem ikka praktiseerimisega ja oskuste kinnutamisega.

Töölt tulles läksime hoopis Svinnigisse niisama ringi luusima, sest Helil on tahtmine saada Hama pärleid aga me ei leidnud siit ühtegi mänguasjade poodi. Igas alevikus oleme külastanud ka punase risti poodi, kus need on olnud.
Õhtul tegime ahjus Pille kokku segatud marinaadis šašlõkki ja tegelesime kirjutamisega, Homme on lootust saada sauna, kui interneti info tõele vastab, igatahes seda me tahame VÄGA.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar