laupäev, 2. aprill 2016

Reisimise päev



Heli ja Pille on kõikide oma kodinatega teel Tallinna poole. Ilm saadab meid poolpilvisena ning laev Püha Tola e St.Ola tundus olevat veidi nukker, ju ta sai aru, et me ei kasuta kuu aega tema teenuseid.
Loodetavasti on kõik vajalik kaasas aga kui pass ja rahakott olemas, siis võib reis või seiklus alata.
Kodustele on juhtnöörid antud ning .......

Lennujaamas sai mure kohaks Heli kaas a võetud pannkoogipulber, turvakontrollis tundsime selle vastu huvi ja oli vaja ette näidata. Siiski saime kõik korda ja rahulikult suunduda lendu ootama. Saatjatega sai lehvitatud ning edasi Hiiumaa tüdrukud.
Esimene lend toimus Oslosse, Lennuk oli väike ja noh, eks ta raputas ikka ka, Pille sai veidi lennuteraapiat endale teha. Oslo lennujaamas sai tehtud ka maitseelamuse proov, saia vahele oli pandud kartulisalati laadset asja ning veiselihal viilud vahel, Kurki oli ka, Täitsa omapärane maitse oli. Järgmine lennuk Oslost Kopenhagenisse oli juba suurem ja puhtam ning andis rohkem turvatunnet. Selles lennukis pakuti isegi kohvi. Maandumine ilus ja õigeaegne, Jehuu esimene osa päevast tehtud, kuid ees veel pool päeva seiramisel. Pagas jõudis ka meie lennuga kohale, seega kõik super ladusalt kulgenud.
Lennujaamast koos pagasiga teele rongi otsima ning seegi osutuks üllatavalt lihtsaks, ühe naisterahva käest palusime küll veidi juhendamist ja esimene rong leitud ning teekond rongi keskjaama algas. 15 minutit sõitu ja olimegi kohal,edasi juba vaja otsida rong mis viib Holbeki. Avastasime, et olime varasem kohal, kui plaanitud ning otsustasime võtta veidi varasema rongi. Kodinatega rongi peal, taas tunnike sõitu. Üllatuslikult avastasime siin rongis ka WiFi, seega sai katsetatud kodustega suhelda ja asi toimis. Esimesed pildidki sai fotokaga tehtud. Esmamulje oli väga kulturiseeritud suhteliselt lage maa ja leidsime sarnasusi Inglismaaga.
Heli Central Stationis

Meie elamine
pea on raske peale lennureisi

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar